[...] jest która z tych form jest lepsza. Z czysto technicznego punktu widzenia wydawałoby się że proszek, gdyż dzięki temu iż jest rozpuszczany w płynie (woda, sok gronowy - nie mleko!) jest znacznie szybciej przyswajalny przez organizm, jednakże wiele przykładów z życia codziennego każdej siłowni pokazuje iż prawidłowo suplementowana kreatyna w [...]
nalej letnie mleko do 1/3 shakera wsyp proszek wymieszaj dokladnie duza lyzka (pod koniec grudki rozgniatajac o scianki naczynia) powstanie gesta ciecz, tudziez papka dolewajac reszte mleka wciaz mieszaj lyzka, pod koniec rozgniec wszystkie pozostale grudki o scianki naczynia (przyciskajac je spodem lyzki do scian bocznych shakera) podstawa jest [...]
[...] chłodziłem je w lodówce to mi klapło strasznie. W smaku wyszło całkiem niezłe. Słodkie jak trzeba. Tyle że płaskie. Dzisiaj może spróbuje wypiec pierniko-czekolade... Pomysł: Kakao, 2 żółtka jaj, roztopiony olej kokosowy, mleko(?) no i VItaFiber. Wszystko to wymieszam i będę piekł. Zmieniony przez - MalcerzV3 w dniu 2016-04-14 10:42:46
[...] bialkowej o słodkim smaku (jak nie ma, mozna użyć słodzik lub dowolny słód, ale ile, musicie sprawdzic na oko) Mąki, płatki owsiane, proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy mleko wymieszane z wheyem, Ubite białka, polowe jagód i mieszamy dokładnie. Wylewamy masę do nieduzego(!) naczynia żaroodpornego, posypujemy reszta jagód. Pieczemy 30 minut w [...]
tylko, ze ja nie poszukuje wartosci wegli z gotowego produktu, czyli budyn (proszek+mleko), a wlasnie sam proszek, poniewaz uzywam go czasem po prostu zamiast maki, bo swietnie zageszcza mase + daje fajna strukture wypieku no np. moj budyn, tez Winiary, ale z cukrem, podaje na porcje 141g w tym 19g wegli (4 porcje z opakowania maja byc). dajac [...]
do autora: mieszasz w shakerze? jeżeli tak, wystarczy pomieszać dłużej często miałem tak, że wsypywałem najpierw białko, później mleko/wodę i część proszku pozostawała nierozpuszczona na dnie... z grudkami nie miałem większych problemów, mieszałem stosunkowo długo <bo lubię pianę z ostrowii> i wszystko się wymieszało możesz też użyć nieco [...]
[...] Koktajl Herbalife można dowolnie urozmaicać i modyfikować dzięki dodaniu np. płatków owsianych, czy ulubionych owoców.Do przygotowania KOKTAJLU można zastosować mleko krowie o preferowanej zawartości tłuszczu, sojowe, migdałowe, a nawet wodę.Porcja gotowego koktajlu to zaledwie 220 kcal (dla koktajlu wymieszanego z 250 ml [...]
[...] do pieczenia 125g mozarelli light po 40g groszku, fasoli, 40g kukurydzy warzywa, przyprawy Białka jaj ubijacie na sztywno. W osobnym naczyniu blendujecie mąkę, mleko, wodę, szpinak i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie łączycie. Wysmażacie dwa duże naleśniki. Do środka ładujecie warzywa i mozarellę którą możecie roztopić w [...]
[...] tabletek słodziku, łyżkę kakao i wszystko zblęduj i następniej wylej na patelnie wyjdzie Ci z tego bardzo smaczny omlet. Lub możesz też płatki ugotować polecam na wodzie, bo mleko jest bardzo ciężko strawne trawi się w organizmie kilka h. I do ugotowanych płatków możesz dodać albo biłaka z proszku, albo ugotuj kilka jajek na twardo i zjedz [...]
cos za malo masz kalorii w diecie na mase przy wadze 80 kg ostatni posilek na noc to raczej odpusc sobie mleko, a po treningu jezeli carbo i bialko maja zastapic ci pelnowartosciowy posilek to mozesz dac troche wiecej carbo i bialka tez jesli to nie izolat, bo rozumiem ze 35 g to ilosc proszku, a nie juz samego bialka wyliczona edit: a nie, co do [...]
[...] słonego i gorzkiego. Glutaminian jest głównym składnikiem białek i jest obecny w większości naturalnych produktów spożywczych takich jak mięso, drób, owoce morza, warzywa i mleko. Naturalnie występujący glutaminian jest tradycyjnie wykorzystywany by nadawać smak umami. W przeszłości kilka sporadycznych raportów wykazało, że glutaminian wywołuje [...]
Moja nowa dieta: Śniadanie 6:30(we ferie 9-10:P) Dwa jaja całe: 120g Chleb razowy ok 60g Płatki owsiane 70g Mleko 2% 300g Pestki dyni 30g Kcal 818 b-40g t-32 ww 91 OK Drugie Sniadanie(w szkole) Chleb-bulka razowa ok 100g Ser żółty 40g-60g Szynka ok 40g kcal 350 nie wiem ile ma szynka wiec nie wyliczam szynka to nie najszczęśliwsze rozwiązanie. [...]
Ja zrobiłem tak 50g platkow jaglanych 30 owsianych 4 pomidory koktajlowe świeże jajko mleko na oko. Lyzeczka proszku do pieczenia. I zero przypraw bo zapomniałem. 4 min w mikrofali potem odstawilem do wyschniecia na pól godzinki. Posmarowalem musztarda dalej dodatki i pychota /SFD/Images/2016/5/28/67a56034a133450c81d36835993136a9.jpg
A wyobrazacie sobie ze wyciagacie shakera i dolewacie do proszku ktore jush jest w shakerze mleko ?? To by dopiero bylo - ze jakis swir czy cos - niestety u nas tak to jush jest - jak robisz cos innego od reszty to jestes wyzutek :/ ehhh A taki batonik to by bylo miodzio kazdy by jeszcze gryza chcial NiC Na SiŁę - WsZyStKo MłOtKiEm Jeśli w [...]
Tego się spodziewałem. Skoro mleko jest podgrzewane przy produkcji WPC (może pasteryzowane, albo pewnie UHT), czyli pewnie białko WPC jest już skoagulowane i dodawanie takiego proszku do gorącego mleka już mu w niczym nie zaszkodzi, a dobrze wypić przed snem.
[...] sobie z pszenicą (tylko te eko są separowane) chleb bezglutenowy - na kukurydzy (kukurydzą pasie się bydło) łosoś - hodowlany panga - ryba z kosmosu soja - modyfikowana mleko - pasteryzowane więc wychodzi, że to woda z dodatkiem proszku IXI można tak ciągnąc w nieskończoność nie o to chodzi :) tu ma być zdrowo ( w miarę możliwości ) i [...]